keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Sieppoparvi Saimaalla

Sieppoparvessa eläminen on siitä jännittävää, että hyvin usein pääsee mukaviin maisemiin tai paikkoihin, viettämään yhteistä aikaa mukavien, saman mielisten ystävien kanssa. Pääsee rentoutumaan, juomaan uisgea, saunomaan...... lepäämään arjesta.

Parvi pelmahti viime maanantaina Mikkelin satamassa Tornator I nimisen aluksen kannelle, mukana ruokaa ja juomaa, tietysti runsain mitoin, ja paljon seikkailumieltä. Tämä oli itseasiassa toinen kerta kun teimme kyseisen reissun ja taitaa vahvasti vaikuttaa siltä, että tapahtuma tulee saamaan jatkuvuutta myös tulevina vuosina. Eli voidaan jo nyt puhua perinteestä, jos sellaista sanaa haluaa käyttää.


Saimaalla seilaaminen on kyllä mukavaa, kun aurinko paistaa, tuuli "hyväilee" mukavasti hiuksia ja lasillinen uisgea on kädessä valmiina arvioitavaksi, sopiiko se juuri tällä hetkellä ja tähän tilanteeseen. Ja ulkoilmassa, kuten aiemmassa kirjoituksessa totesin, uisge maistuu aivan erilaiselta kuin sisätiloissa oltaessa. Mutta ennen kaikkea se ympäristö ja kaikki ne ystävät ympärillä tekevät siitä hetkestä ainutlaatuisen. Tulee vahva tunne siitä että todella elää elämää, eikä vain katso sivusta muiden elämää.

Samalla voi tietenkin silmäillä Suomen luonnon kauneutta, ja Saimaa on kaunista katsella, varsinkin kun ei ole kiire minnekään, Tornator I menee omaa mukavaa vauhtiaan jalkojen alla eikä huolet paina. Aikamme seilattuamme pysähdytään mukavan pienen saaren kupeeseen ja sitten pääsee mukavasti saunomaan ja testaamaan pintaveden lämpötilaa (ne ketkä uskaltaa).



Saunan jälkeen tietysti syömään ja maistelemaan lisää uisgea ja muita maittavia juomia. Samalla tulee keskusteltua, juteltua niitä näitä, eikä ne tarinat aina liity välttämättä itse pääasiaan, vaan sivutaan hyvin monenlaisia keskustelun aiheita, mutta hyvin harvoin politiikkaa. Ei kiistellä, vaan jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen ja kaikki kunnioittavat toisten ajatuksia. Itseasiassa ainoa asia joka aiheuttaa lievää "kitkaa" muutaman Siepon välillä, on ikuinen kysymys siitä mikä se mahtaa olla saarivaltakunnan paras jalkapallojoukkue......... Siitä tuskin tullaan pääsemään koskaan yhteisymmärrykseen......

Olemme olleet nyt kaksi kertaa risteilyllä ja allekirjoittanut on ollut grillin ääressä, ja huomannut erään seikan: laiva pahus ei ole koskaan oikein suorassa, eli joko rasvat/nesteet jota lihasta tulee, valuvat takareunasta/etureunasta/jostain reunasta aina jonnekin muualle, eivätkä tahdo pysyä parilalla. Samalla kokki paralla on kädessään grillipihdit, uisgelasi, ihan vieressä tölkki makoisaa olutta ja tietysti (kun kokkina ollaan) mukillinen punaviiniä. Ja samalla pitäisi yrittää saada nälkäinen Sieppoparvi ruokittua..... Eli älkää syyttäkö kokkia, sillä on käsillä aina paljon kaikkea tekemistä.




Ulkoilmassa uisgen nautiskelu aiheuttaa myös erään pienen ongelman seuraavalle päivälle. Sitä tulee nautittua ihan (ehkä) liian paljon (voiko sitä koskaan nauttia liikaa?). Ja sen kyllä sitten maistaa suussa seuraavana aamuna vai pitäisikö sanoa sitten kun se hetki tulee jolloin se alkaa suussa maistua.

Mutta se on pieni vaiva siihen nähden kuinka mukavia nämä tapaamiset tai retket aina ovat. Järjestelyissä ja suunnittelussa menee aina oma aikansa, kuka tuo mitä, mitä uisgea pitäisi olla mukana, toivottavasti sää on hyvä, kutsujen lähettäminen hyvissä ajoin, kuinka moni lähtee mukaan.
Mutta kaikki se vaiva ja hälinä asian ympärillä on lopulta pientä siihen nähden mitä siitä tapahtumasta saa itselleen.
Pieni risteily Saimaalla ja samalla uisgen maistelu, kyllä se on sen kaiken vaivan arvoista.....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti